Este stabilit: angajatorii trebuie să crească salariile minime din companie după 24 de luni

angajatorii trebuie să crească salariile minime

În contextul economic de la început de 2024, o temă de interes major pentru angajatori și angajați deopotrivă este majorarea salariilor minime pentru angajații cu vechime de peste 24 de luni.

În acest articol, vom explora în detaliu noua prevedere din Codul Muncii care stipulează că angajatorii trebuie să crească salariile minime după 24 de luni de la angajare, evidențiind obligațiile, condițiile și riscurile asociate cu această dispoziție.

Contextul legislativ

Conform Codului muncii, începând cu 1 ianuarie 2024, obligația majorării salariilor minime aflate în plată de mai mult de doi ani a început să producă efecte. Această schimbare legislativă pune presiune pe angajatori să revizuiască structura salarială a angajaților lor și să se asigure că respectă noile cerințe.

Obligațiile angajatorilor

Principalul aspect care decurge din această prevedere este obligația angajatorilor de a majora salariile minime ale angajaților după ce aceștia au atins o vechime de 24 de luni în companie. Aceasta înseamnă că, dacă un angajat este plătit cu salariul minim pe economie, după doi ani de muncă, angajatorul este obligat să-i ofere un salariu mai mare.

Articolul integral este accesibil doar membrilor cu acces Premium

Contribuie la susținerea IQ-ului resurselor umane în organizația ta și fii cu un pas înainte! Beneficiezi de acces non-stop la toate resursele și expertiza profesioniștilor în gestionarea resurselor umane.

Ai deja acces premium? Intră în cont

Resurse similare:

Mai multe despre:

Share:

Înscrie-te la newsletterul nostru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *