Pașii dezvoltării organizaționale pe care orice specialist HR îi poate învăța

pașii dezvoltării organizaționale

În acest articol explicăm ce reprezintă procesul de dezvoltare organizațională și exemplificăm pașii dezvoltării organizaționale pe care orice specialist în resurse umane îi poate pune în practică.

Dacă ar fi să definim pe scurt conceptul de dezvoltare organizațională (prescurtat DO), putem spune că acesta reprezintă un proces complex cu ajutorul căruia membrii unei organizații realizează diferite schimbări în sistemele acesteia din urmă, cu scopul de a o ajuta să funcționeze cât mai eficient posibil. Acest proces se concentrează de principiu pe evaluarea și modificarea operațiunilor curente ale organizației, pentru a rezolva probleme și a alinia strategiile și obiectivele acesteia cu mediul complex în care evoluează.

De principiu, orice proces de dezvoltare organizațională se concentrează atât pe aspecte formale cât și pe aspecte mai puțin formale în cadrul unei afaceri. De exemplu, partea formală (sau dură) poate include obiective, sisteme și strategii. Partea mai puțin formală se referă la oameni, comportamentele lor și cultura organizației.

Pentru a înțelege cum să pună în practică procesul de DO, orice profesionist în resurse umane trebuie să înțeleagă care sunt principalele sale etape și ce este important să facă ca parte a fiecăreia pentru a o naviga cu succes.

Care sunt pașii principali ai dezvoltării organizaționale?

Considerăm că există 5 pași (sau etape) principali ai dezvoltării organizaționale pe care un profesionist în resurse umane ar trebui să-i pună în aplicare pentru a genera rezultate optime. Explicăm mai departe care sunt aceștia și cum pot fi puși în practică.

Articolul integral este accesibil doar membrilor cu acces Premium

Contribuie la susținerea IQ-ului resurselor umane în organizația ta și fii cu un pas înainte! Beneficiezi de acces non-stop la toate resursele și expertiza profesioniștilor în gestionarea resurselor umane.

Ai deja acces premium? Intră în cont

Resurse similare:

Mai multe despre:

Share:

Înscrie-te la newsletterul nostru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *