Reîntregirea familiei cu cetățean român – procedura și actele necesare

reîntregirea familiei cu cetățean român

În acest articol descriem procedura de urmat de către un cetățean străin (din afara spațiului UE) pentru reîntregirea familiei cu un cetățean român. Mai exact, vom explica procedura aplicabilă pentru un cetățean străin care este căsătorit cu un cetățean român și dorește prelungirea dreptului de ședere în România, prin obținerea permisului de ședere.

Înainte de toate însă, dorim să clarificăm faptul că cererea pentru obținerea permisului de ședere va trebui depusă la formațiunea teritorială a Inspectoratului General pentru Imigrări din județul în care străinul dorește să își stabilească adresa. Prin urmare, nu vă ghidați după adresa din cartea de identitate a soțului/soției, dacă aceasta este diferită, ci după adresa unde va locui efectiv cetățeanul străin în România.

Să vedem pe scurt care sunt documentele necesare pentru întocmirea dosarului de solicitare a permisului de ședere:

Lista documentelor necesare:

Pentru reîntregirea familiei cu cetățean român lista documentelor solicitate de Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI) este următoarea:

Articolul integral este accesibil doar membrilor cu acces Premium

Contribuie la susținerea IQ-ului resurselor umane în organizația ta și fii cu un pas înainte! Beneficiezi de acces non-stop la toate resursele și expertiza profesioniștilor în gestionarea resurselor umane.

Ai deja acces premium? Intră în cont

Resurse similare:

Mai multe despre:

Share:

Înscrie-te la newsletterul nostru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *