Conversia unui împrumut în capital social al firmei – este posibilă?

conversia unui împrumut în capital social

În acest articol explicăm în ce condiții poate face o societate conversia unui împrumut în capital social al firmei. Practic este vorba de operațiunea de majorare a capitalului social prin conversia unui împrumut primit de societate din partea unuia dintre asociați. Este posibilă o astfel de tranzacție conform legislației aplicabile? Și care este procedura aferentă?

Vom lua cazul ipotetic al unei societăți cu răspundere limitată (SRL) cu capital integral privat, care are trei asociați, dintre care unul este o persoană juridică (o societate) cu sediul în Olanda. Ceilalți doi asociați sunt persoane fizice române. SRL-ul a primit un împrumut din partea asociatului persoană juridică, care este în valoare de 100,000 euro.

Deoarece conducerea dorește să mărească capitalul social existent al SRL-ului, se investighează posibilitatea ca această mărire să aibă loc prin conversia împrumutului pe care asociatul persoană juridică l-a acordat. Adică societatea să transforme principalul împrumutului în capital social.

Articolul integral este accesibil doar membrilor cu acces Premium

Contribuie la susținerea IQ-ului resurselor umane în organizația ta și fii cu un pas înainte! Beneficiezi de acces non-stop la toate resursele și expertiza profesioniștilor în gestionarea resurselor umane.

Ai deja acces premium? Intră în cont

Mai multe despre:

Share:

Înscrie-te la newsletterul nostru
Picture of Ovidiu Ivanof

Ovidiu Ivanof

Avocat
Resurse similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *