Ce beneficii extrasalariale își doresc angajații din România – studiu ejobs

beneficii extrasalariale

Vă întrebați probabil de multe ori ce beneficii își doresc angajații din România cu adevărat, pe lângă salariu? Și cum puteți crește productivitatea stimulându-i cu beneficii extrasalariale?

Un studiu realizat recent de eJobs România arată că, pe lângă clasicele tichete de masă sau asigurările de sănătate private, așteptările angajaților sau candidaților pentru un job s-au schimbat în ultimul an.

„Datele studiului ne arată că pandemia nu a modificat într-un mod extrem structura pachetelor extrasalariale, însă a avut o amprentă mai puternică mai degrabă în ceea ce privește felul în care se raportează candidații și angajații la acestea. 73% dintre respondenți ne spun că beneficiile pe care le primesc au rămas nemodificate, 22% că au fost reduse, iar 5% au primit beneficii noi. Cu toate acestea, pentru mai mult de jumătate dintre respondenți, acestea au devenit în ultimul an mai importante decât în trecut”, a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Ce beneficii extrasalariale își doresc angajații cel mai mult?

În urma studiului s-a constatat că, după asigurările de sănătate, angajații acordă cea mai mare valoare beneficiilor extrasalariale care ar avea costuri relativ scăzute pentru angajatori, cum ar fi orele de muncă flexibile, concediul plătit și opțiunea de lucru de acasă.

Pentru că o mare parte dintre angajați încă lucrează de acasă, condițiile de lucru și nevoile acestora s-au schimbat. Întrebați ce ar cere în plus dacă ar avea posibilitatea, participanții la studiu au spus că și-ar dori un buget pentru amenajarea biroului de acasă, cursuri de dezvoltare profesională și personală și mașină de serviciu, acolo unde este cazul.

Pe primul loc rămâne, totuși, asigurarea de sănătate privată.

Urgențele medicale sunt grija cea mai mare a tuturor angajaților. Așadar, o asigurare de sănătate poate fi o ofertă de nerefuzat pentru un candidat.

Mulți dintre ei își doresc buget pentru amenajarea biroului de acasă.

Pentru că situația s-a schimbat puțin în ultimul an, nevoia de a lucra de a lucra de acasă a venit și cu unele urmări. Un spațiu de lucru care să transmită atmosfera de la birou, echipamente și dispozitive necesare desfășurării activității și un spațiu de lucru adecvat sunt câteva dintre cerințele angajaților care au început să lucreze de acasă.

Dacă, totuși, nu îți permiți să oferi și un salariu mare, și alte beneficii pe lângă?

În urma studiului efectuat de eJobs s-a mai constatat că, după asigurările de sănătate, foarte mulți angajați preferă beneficii extrasalariale care ar avea costuri relativ scăzute pentru angajatori, cum ar fi orele de muncă flexibile, concediu plătit și opțiunea de lucru de acasă.

Așadar, iată că există o mulțime de beneficii apreciate de salariați, care nu trebuie să te coste o avere.

Uneori, oamenii iau în calcul și aceste lucruri oferite în plus, atunci când își aleg următorul job. Prin urmare, dacă nu îți permiți să oferi asigurări și pensii private sau vacanțe plătite, iată o listă cu lucruri extrem de apreciate de angajați, care îi va convinge să nu își schimbe locul de muncă prea curând:

Atât candidații pentru un loc de muncă, cât și angajații apreciază un program care să le permită un echilibru între viața profesională și cea personală.

Deoarece o mare parte din forța de muncă sunt părinți, nevoia de a-și alege orele de lucru sau a lucra în intervale de timp convenabile, acest beneficiu poate fi decisiv pentru pentru alegerea locului de muncă. Dacă ai posibilitatea, implementează un sistem de lucru flexibil, pentru a mulțumi atât angajații și a crește productivitatea muncii.

Din cauza pandemiei și nu numai, dorința de a lucra de acasă a crescut semnificativ în rândul salariaților din toate sectoarele.

Se economisesc timp, bani și resurse. Pentru foarte mulți, munca de acasă poate fi o alternativă de economisire, ceea ce va face ca aceasta să fie un avantaj atunci când aleg locul de muncă.

Prin urmare, dacă consideri că angajații din firma ta ar putea lucra și de acasă, este o decizie care poate contribui la fericirea acestora. Totodată, pentru a te asigura de respectarea procedurilor și obligațiilor prevăzute de legislație privind înregistrarea contractelor care prevăd munca de acasă, citește și articolul: Cum se declară munca de acasă în Revisal de către angajatori.

Mulți angajați ar prefera ca, în locul oricăror beneficii extrasalariale, să primească banii aferenți acelor servicii.

Uneori, nevoile acestora nu sunt acoperite de niciuna din bonusurile oferite de tine ca angajator. Astfel, scapi de grija furnizării altor servicii, și crești cu câteva procente salariul.

De ce sunt atât de apreciate aceste avantaje?

Majoritatea candidaților la un job își doresc un loc de muncă care oferă ore flexibile, în timp ce o mare parte ar lua în considerare un loc de muncă care le permite să lucreze de acasă. 

Atât orele flexibile, cât și munca de la domiciliu sunt avantaje accesibile pentru companiile care doresc să ofere avantaje atrăgătoare, dar nu își pot permite un pachet de beneficii scump. 

Ambele beneficii nu costă în mod obișnuit angajatorul – și deseori economisesc bani prin reducerea costurilor cu chiria pentru spațiul de birou, angajați auxiliari, etc. Prin urmare, poți lua în considerare aceste variante, dacă vrei să oferi și alte avantaje sau bonusuri, pe lângă salariu, angajaților sau candidaților pentru un nou job.

Atunci când decideți să acordați beneficii extrasalariale angajaților dumneavoastră, este important să aveți în vedere anumiți pași pentru asigurarea unei implementări cât mai bune. Iată câteva idei utile în articolul nostru pe tema aceasta: Restructurarea pachetului de beneficii al salariaților – aspecte importante de avut în vedere.

Mai multe despre:

Share:

Înscrie-te la newsletterul nostru