Decontarea transportului pentru salariați – care este tratamentul fiscal?

decontarea transportului pentru salariați

Analizăm mai jos cazul unei societăți care dorește să implementeze decontarea transportului pentru salariații proprii, la și de la locul de muncă. Mai exact, salariații își vor putea deconta cheltuielile de deplasare la și de la locul de muncă, în valoarea unui abonament lunar la serviciul de transport public.

Așadar, explicăm cum se tratează din punct de vedere al impozitării la nivelul salariaților, dar și al impozitului pe profit, aceste cheltuieli.

Răspuns:

Din punct de vedere al impozitului pe venit, în conformitate cu prevederile art. 76 alin.(1) din Codul Fiscal, sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani și/sau în natură obținute de o persoană fizică rezidentă ori nerezidentă ce desfășoară o activitate în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu, act de detașare sau a unui statut special prevăzut de lege, indiferent de perioada la care se referă, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acordă, inclusiv indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă acordate persoanelor care obțin venituri din salarii și asimilate salariilor.

Prin urmare, conform definiției generale acordate veniturilor din salarii, orice avantaj obținut de către salariat în  baza unui contracde muncă este considerat venit salarial impozabil.

Articolul integral este accesibil doar membrilor cu acces Premium

Contribuie la susținerea IQ-ului resurselor umane în organizația ta și fii cu un pas înainte! Beneficiezi de acces non-stop la toate resursele și expertiza profesioniștilor în gestionarea resurselor umane.

Ai deja acces premium? Intră în cont

Resurse similare:

Mai multe despre:

Share:

Înscrie-te la newsletterul nostru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *