Abonamentele de sport pentru salariați, scutite de la impozitare

abonamentele de sport

Încă începând din 2023, mai precis cu veniturile aferente lunii februarie 2023, abonamentele de sport suportate de angajatori pentru salariații proprii sunt considerate avantaje neimpozabile la nivelul acestora din urmă. Totuși, acest tratament favorabil pentru abonamentele de sport s-a aplicat de la început în limita unui plafon. 

Inițial, acest plafon netaxabil a fost stabilit la valoarea de 400 de euro pe an. Începând însă cu 1 ianuarie 2024, conform ultimelor modificări la Codul fiscal aduse prin OUG 115/2023, acest tratament preferențial se poate aplica într-o limită mult mai mică și numai abonamentelor de sport cu scopul întreținerii, prevenirii sau terapiei.

Acest lucru înseamnă că în continuare nu se vor datora impozitul pe venit, contribuția de asigurări sociale (CAS), contribuția de sănătate (CASS) și contribuția angajatorului (CAM) pentru acest gen de beneficiu acordat angajaților.

Neimpozabile, doar într-un anumit plafon anual

Așadar, similar cu asigurările de sănătate sau serviciile medicale sub formă de abonament, și abonamentele la săli de sport vor fi considerate avantaj neimpozabil până într-o limită de valoare anuală. Mai exact, începând cu 1 ianuarie 2024, tratamentul preferențial se poate aplica doar în limita a 100 de euro pe an, pentru fiecare salariat (inițial acest plafon fusese stabilit la suma de 400 euro pe an, însă a fost redus prin OUG 115/2023).

Valoarea care depășește plafonul neimpozabil anual (echivalent în lei) va fi considerată avantaj salarial pentru care se vor datora atât impozit, cât și toate contribuțiile sociale obligatorii, aplicabile ca pentru orice venit salarial impozabil.

Prin urmare, angajatorii au în continuare flexibilitatea de a acorda salariaților interesați un astfel de beneficiu neimpozabil, însă într-o anumită limită mult mai mică. Rămâne însă de văzut câtă flexibilitate le poate oferi acest plafon de 100 de euro pe an.

ATENȚIE: Angajatorii trebuie să țină cont și de faptul că, pentru aplicarea regimului fiscal favorabil pentru acest avantaj, valoare acestuia trebuie să intre în plafonul de 33% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat de angajat. În acest plafon lunar de 33% sunt cumulate o serie de avantaje pe care angajatorii le pot plăti salariaților proprii aplicând un tratament fiscal favorabil.

Același tratament preferențial va fi aplicabil și pentru PFA-uri

De asemenea, noile prevederi introduse acordă același tratament preferențial pentru abonamente la săli de sport și în cazul persoanelor fizice care obțin venituri de natură independentă (PFA-uri, PFI-uri ori cei care realizează venituri din asocieri) și aplică impozitarea în sistem real.

Mai exact, cheltuiala acestora cu abonamentele de sport va fi considerată cheltuială deductibilă limitat (în același plafon de 100 de euro pe an, echivalent în lei) în scopul determinării venitului impozabil la nivelul persoanei fizice care beneficiază de abonament.

Mai multe despre:

Share:

Înscrie-te la newsletterul nostru